Ramic i IFK:s frysbox efter flyttkrav

IFK-tränaren Sevdaim Hajra och mittfältaren Iba Ramic skakar hand här, men har nu hamnat i en konflikt med osäker utgång. (Bild: Privat)

Iba Ramic vill till Göta – som också vill ha honom.
Men IFK Trollhättan vägrar släppa mittfältaren, som nu istället kan bli ett så kallat ”ettårsfall”.
– Jag får ta mitt ansvar och visa att det inte är okej, säger IFK-tränaren Sevdaim Hajra.

I slutet av november förra året stod det klart att Iba Ramic skulle återvända till moderklubben IFK efter spel i flera andra lokala lag. Men det dröjde bara fyra månader innan han hade ångrat sitt beslut.

Enligt Sevdaim Hajra kom beskedet häromdagen via chatt-appen Messenger. Han beskriver det som att Ramic då bland annat motiverade sitt önskade klubbyte med rent ekonomiska fördelar.
– Han kunde kanske ha lagt fram det på ett annat sätt, men där är tyvärr inte Iba. Därför sa jag också till honom att jag inte kommer släppa honom, för han har tränat med oss i fyra, fem månader och har 25 lagkamrater som han plötsligt bara skiter i. Och då kan han lika gärna stå över hela 2018, menar Hajra.

Du tycker inte att det är för hårt?
– Nej, hur kan det vara för hårt när han har ringt mig 20 gånger sedan i november för att han vill komma? Jag var tveksam och han ville verkligen visa mig att jag hade fel, men sedan kommer det här tre veckor före seriestart… Han visar inte respekt för någon.

Enligt Götas spelaransvarige, Johan Lengroth, var det Ramic själv som nyligen kontaktade klubben. Någon lön har inte heller erbjudits.
– Här får han milersättning, men om det är de pengarna han (Hajra) pratar om vet jag inte. Jag kan i alla fall säga till hundra procent att han inte vill gå hit av den anledningen, säger Lengroth som i måndags samlade Götas spelare och ledare för att undersöka om man ville ha tillbaka den tekniske mittfältaren.

Svaret blev ett bestämt och unisont ja. Ändå är det högst osäkert om övergången blir av.
– Vi släppte ju Femija (Selmanovic) till dem i februari eller mars, alltså efter frimånadens slut, och skulle aldrig stoppa någon. Jag har pratat med IFK:s ordförande (Jonas Eklund) och de ska ha ett möte med fotbollssektionen på onsdag (läs: idag). Jag räknar inte med att det blir några problem, utan de löser det här, säger Johan Lengroth.

Samma sak tror och hoppas huvudpersonen, 23-årige Iba Ramic.
– Sånt här händer bara i IFK, ingen annanstans. Göta kunde släppa Femija, så varför kan inte IFK släppa mig till Göta? Det är exakt samma grej och det är bara de som vill jävlas. Men det kommer lösa sig, det finns inget annat, säger Ramic som tillbakavisar det ekonomiska motivet:
– Det stämmer inte alls. Jag byter klubb för att det är dåliga träningar och dålig kvalité överlag. Helt katastrofalt.

Han är också beredd att sätta hårt mot hårt om klubbarna inte kommer överens.
– Jävlas de så kan jag jävlas tillbaka. Det är inga problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*