Stenungsund och FCT i konflikt om spelare

Ronni Mleczkovicz, till höger, hälsas här välkommen av FCT:s Daniel Lennartsson. Men det är fortfarande inte säkert att övergången ens blir av. (Bild: FCT)

Den 25 januari presenterades han iklädd FC Trollhättans tröja.
Men två månader senare är Ronni Mleczkovicz fortfarande inte helt klar för klubben.
Och den tänkta övergången har blivit ännu en källa till konflikt mellan FCT och Stenungsunds IF.

Det har varit en lång och karg vinter, såväl rent vädermässigt som i relationen mellan de båda division 2-föreningarna. En utlösande faktor till det senare var William Lundins nya uppdrag som huvudtränare i FCT, vilket presenterades strax efter att han hade avslutat sitt kontrakt med Stenungsund på grund av en planerad utlandsflytt.

Lundins ändrade planer innebar att han snabbt fick påbörja arbetet med att bygga 2018 års FCT-trupp. Så småningom kontaktades han av Ronni Mleczkovicz, fotbollsfostrad i IFK Göteborg men under ett halvår del av William Lundins SIF-trupp innan spel i den amerikanska collegeligan väntade.

FCT trodde också, av den anledningen, att man kunde rekrytera 21-åringen utan någon annan klubbs godkännande. Det var ett felaktigt antagande: Mleczkovicz tillhör på papperet Stenungsund, och frimånaden hade vid det laget redan passerat.
– Vi är medvetna om att vi har gjort ett misstag i det här, för vi trodde att han tillhörde en annan förening än han gjorde. Det har vi tagit på oss, säger FCT:s spelaransvarige Daniel Lennartsson, som snart fick veta att Stenungsund inte skulle släppa ytterbacken utan en motprestation.
– De är inte så glada på oss för det här, men William-fallet påverkar ju också eftersom de tror att det gick till på ett annat sätt än det gjorde. Därför är det infekterat och därför sitter vi också i en förhandling om att försöka lösa det här, för Ronnis skull.

Det handlar om pengar?
– Ja, det är en ekonomisk lösning, svarar Lennartsson.

Martin Johansson i Stenungsunds fotbollssektion förnekar inte heller att det är mer än bara Mleczkovicz-situationen som gör att spelaren inte får lämna fritt.
– Det är många aspekter som spelar in, och det vet FC Trollhättan om. De är väl införstådda med att de kunde ha skött det här på ett bättre sätt, säger han.

Tror du att det här kommer lösa sig till slut?
– Det tror jag definitivt att det kommer göra, på ett eller annat sätt. Det finns goda intentioner.

Det hoppas även Daniel Lennartsson, som inte känner något behov av att börja leta efter en ersättare.
– Nu när Tommie (Veljovic) kom in i truppen så har vi täckt upp med rätt antal försvarsspelare oavsett vad som händer, men självklart ska vi försöka lösa detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*