Pablo Andersson på väg till Syrianska

Pablo Andersson har gjort sitt som spelare i IFK Uddevalla – och kan få Trollhättans Syrianska som sin nästa klubbadress. (Bild: Sebastian Lamotte)

Han är en av Uddevallafotbollens största fotbollsprofiler.
Och intar snart kanske samma roll i Trollhättan.
– Det här är det bästa möjliga för mig, säger Pablo Andersson, aktuell för division 5-laget Syrianska.

När förra säsongen tog slut var Pablo Andersson beredd på att det skulle vara hans sista som spelare. Knäproblemen gjorde att han bara spelade sporadiskt med IFK Uddevalla i division 2, och det var dessutom inte helt enkelt att få ihop livspusslet.

Men så kom ett samtal från gamle vännen Carlos Lopez, som sedan i vintras tränar Trollhättans Syrianska.
– Vi har pratat länge, säkert i flera år, om att hitta ett samarbete. Det känns väl som att det här kan bli början till det, säger den 35-årige mittfältaren som kanske är allra mest känd för sina totalt 16 (!) säsonger i Oddevold.

Trots ett allt större intresse för tränarbiten – Pablo Andersson coachar redan IFK Uddevallas P08:or – så är det spelare han är tänkt att identifiera sig som på Granngården.
– Samtidigt är det ju en väg in i tränarrollen. Jag vill ju vara med och försöka utveckla de många duktiga unga spelare som är där. Jag vill ge något tillbaka till fotbollen.

Hur är status på ditt knä då?
– Jag vet inte riktigt, men det är inte bra med för mycket träning, som det är på högre nivå. Det hade jag nog inte klarat. Men som det är nu så kan jag få lång tid att återhämta mig och känna efter själv, säger Andersson.

Och hur nära är egentligen en övergång? Jo, ganska nära. Det är inte formellt än – men kan bli det när Syrianska tränar på torsdagskvällen.
– Det lutar väl lite åt det. Vi får se om det blir en påskrift då, säger veteranen, som därmed kan få samåka med andra uddevallabor som Ibrahim Tahini och Jesper Andersson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*