Allergisk reaktion orsakade derbykaos

Tre olika huvuddomare – under en och samma match.
Och allt berodde på en allergisk reaktion.
– Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig på förhand, säger Joakim Wallenås efter mötet mellan Syrianska och Edet.

Mitt under den första halvleken på Granngårdens konstgräsplan började Wallenås, till vardags hemmahörande i Alingsås, uppleva att det kliade i gommen och att andningen var ansträngd. Ändå körde han på i några minuter till, bara för att så småningom byta uppdrag med den assisterande domaren Henrik Sandberg.

Men i halvtidspausen insåg Joakim Wallenås att han var tvungen att bryta.
– Ögonen var helt röda och han började att svullna upp. Jag fick köra in honom till Näl direkt så att han fick den hjälp han behövde, berättar Trollhättans Syrianskas allt-i-allo Charbel Malky (bilden).

Samtidigt lyckades domarobservatören Niklas Haglund få tag på Agron Dinaj, som snabbt tog sig till anläggningen för att döma den andra halvleken. Men hur gick det egentligen med Joakim Wallenås?
– Jo, bra. Jag fick vård direkt och det gick jättesmidigt. Jag var där fram till klockan 22 innan jag skrevs ut. Det var verkligen jätteomtänksamt av Charbel att skjutsa mig dit.

Har du någon aning om vad som hände?
– Nä, inte till hundra procent. Jag är ju nötallergiker och de sa att det var en del som åt nötter vid planen, så det kan ha varit luftburet. Men jag har aldrig varit med om något liknande innan.

Syrianska vann matchen med 2-0.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*