Fotbollsbloggens gala: Årets målvakt (herr)

Det är galatider på Fotbollsbloggen.
Så svida om till kostym eller klänning – för idag ska årets främste målvakt på herrsidan utses.

Som vanligt är det TTELA:s fotbollsskribenter – sex till antalet – som lagt varsin röst i de olika kategorierna.

Först ut är alltså stolpvaktarna och där gick tre av rösterna till FC Trollhättans Simon Forslund, som därmed tar hem priset.

  • Juryns motivering: ”Forslund har under hela året varit en trygg och kommunikativ sista utpost för FC Trollhättan, och visade bland annat sitt värde under säsongens avslutning med flera högkaratiga räddningar. Värmlänningen är kanske inte den mest spektakuläre målvakten i området, men just nu den allra bäste.”

Hur känns det att vara årets lokala målvakt?
– Det känns roligt tycker jag. Det är ju kul att få uppmärksamhet för sina insatser och jag är väldigt mån om att få feedback så att man vet vad man ska ta åt sig, men det viktigaste är samtidigt vad jag själv anser om min säsong.
– Vad vill jag prestera och vilka är mina mål? När jag tänker på det sättet så spelar det ingen roll om Gianluigi Buffon spelar för Vänersborgs FK och får priset, för jag är lika nöjd ändå. Men självklart är det ändå kul.

Vad tycker du själv om ditt 2018?
– Jag är väldigt nöjd med den stabilitet som jag hållit under matcherna. Det handlar om att kunna hålla en hög koncentration och bra mental balans, vilket jag tycker om att prata om. Att ha fokus på nästa uppgift hela tiden. Sedan går det inte att komma ifrån att laget och försvaret vi haft har gjort mitt jobb mycket enklare också.

Vilka tycker du borde ha varit dina tuffaste konkurrenter till utmärkelsen?
– Ali Hasan har jag sett någon match och även tränat med och jag vet att han utvecklats. Det är en ung och lovande målvakt, han besitter god potential. Sedan vet jag ju om att Besarion Kodalaevs högstanivå är väldigt hög. Han gjorde en väldigt bra match mot oss på hemmaplan.
– Även min kollega, Chrisse (Christoffer Karlsson), har hållit en väldigt hög nivå, även om han inte spelat så många matcher. Han har bidragit till att vi haft en bra målvaktsgrupp och hade han spelat matcher i något annat lag så hade visat hur bra han är.

Till sist: vad har du för förhoppningar och målsättningar för egen del under 2019?
– Målet är väl egentligen att spela mycket matcher och att det ska ske lite på samma sätt, fast på en högre nivå. Det känns otroligt bra att ha fått vara med om det här året och spela i division 1 med ett lag där jag redan är inkörd och känner mig trygg. Jag är nöjd med det jag presterat och förhoppningen är att fortsätta göra det på samma vis. Jag känner mig väldigt motiverad till att försöka lyckas med det.

JURYNS RÖSTER
Martin Ahlin: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Karl Andersson: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Stinsen Andersson: Ali Hasan, Trollhättans BoIS.
Toni Andersson: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Johanna Josephsson: Douglas Dahlberg, Brålanda IF.
Ulf Thuresson: Besarion Kodalaev, Vänersborgs IF.

TIDIGARE VINNARE
2017: Eric Broman, Trollhättans BoIS.
2016: (Fotbollsbloggen hade en paus och inget pris delades ut)
2015: Besarion Kodalaev, Vänersborgs IF.
2014: Michael Källehult, Skoftebyns IF.

(Bild: Sebastian LaMotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*