Fotbollsbloggens gala: Årets försvarare (herr)

Här har ni honom: Årets försvarare 2018 på den lokala herrsidan. (Bild: Sebastian LaMotte)

Det är galatider på Fotbollsbloggen.
Så svida om till kostym eller klänning – för idag ska årets främste försvarare på herrsidan utses.

Som vanligt är det TTELA:s fotbollsskribenter – sex till antalet – som lagt varsin röst i de olika kategorierna.

Näst på tur står försvararna, och där gick fyra av rösterna till FC Trollhättans Tommie Veljovic, som därmed tar hem priset.

  • Juryns motivering: ”Veljovic kom in relativt sent till FCT i våras, men det dröjde inte många matcher innan han visade sitt enorma värde och växte ut till en försvarsgeneral i seriens bästa defensiva linje. Med elegans, smarthet och ett smittande lugn var Veljovic en spelare som stack ut, och i slutändan helt oumbärlig när laget tog steget upp via kval. Det var häftigt att följa honom och FCT från sidan under säsongen som gick.”

Hur känns det att vara årets lokala försvarare?
– Nä, men superkul såklart. Det betyder ju att det är någonting bra man gjort, samtidigt som man får lyfta hela lagets roll i detta – det här är inte något som bara en gör.

Vad tycker du själv om ditt 2018?
– Jag tycker att det har varit ganska enkelt. Jag har haft en annorlunda roll i år där jag varit den centrale mittbacken av de tre i bak. Man håller sig centralt och får använda sin styrka i försvarsboxen när man rensar undan och håller rent. Jag har inte behövt springa ut så mycket på kanterna, varit ganska skyddad och fått göra det jag är bra på. Det har varit en tacksam roll, och det är kanske därför det sett så bra ut.

Vilka tycker du borde ha varit dina tuffaste konkurrenter till utmärkelsen?
– Oj, helt ärligt har alla i vårt lag som spelat därbak gjort det väldigt bra. Det har aldrig känts som att man bär en hel backlinje, utan vi förstår varandra bra, kommunicerar bra och har duktiga spelare framför oss som håller rent.
– Annars har jag inte jättebra koll på andra lag och spelare, så det låter jag vara osagt. Jag kollar inte på så många matcher mer än våra egna och där är jag så inne i min bubbla att jag inte märker vad som händer utanför. Men jag är övertygad om att det finns jättemånga duktiga försvarare i området.

Till sist: vad har du för förhoppningar och målsättningar för egen del under 2019?
– Först och främst får vi se om man är kvar. Jag har fört en dialog med Daniel Lennartsson och William (Lundin) och bett om att få fundera ett tag, för det är mycket annat som händer i ens liv när man kommer upp lite i åldrarna. Inte för att jag är gammal men… man funderar mycket – ska jag plugga vidare eller hitta ett jobb där jag kan satsa mer på karriären? Jag tänker lite i de banorna nu.
– Jag pratade också med William om att vi inte bara ska upp för att kriga oss kvar, utan för att etablera oss och göra ett bra 2019 där vi kan fortsätta satsa uppåt. Förhoppningen är att det blir på det sättet.

JURYNS RÖSTER

Martin Ahlin: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.
Karl Andersson: Alen Kasumovic, FC Trollhättan.
Stinsen Andersson: Markus Karlsson, Vänersborgs IF.
Toni Andersson: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.
Johanna Josephsson: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.
Ulf Thuresson: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.

TIDIGARE VINNARE
2017: Anton Agrest, FC Trollhättan.
2016: (Fotbollsbloggen hade en paus och inga priser delades ut.)
2015: Lukas Wikman, Skoftebyns IF.
2014: Fredrik Sundström, Vänersborgs FK.

ÅRETS SPELARE, 2018
Målvakt, herr: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Målvakt, dam: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK.
Försvarare, herr: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*