Fotbollsbloggens gala: Årets mittfältare (herr)

Carl Lext och Johan Lundgren har mötts på planen under året – men idag delar de faktiskt på en och samma utmärkelse under Fotbollsbloggens gala. (Bilder: Sebastian LaMotte)

Det är galatider på Fotbollsbloggen.
Så svida om till kostym eller klänning – för idag ska årets främsta mittfältare på herrsidan utses.

Som vanligt är det TTELA:s fotbollsskribenter – sex till antalet – som lagt varsin röst i de olika kategorierna.

Näst på tur står mittfältarna, och där har vi faktiskt en delad seger. Skoftebyns Carl Lext och FC Trollhättans Johan Lundgren är de två som tar hem priset i år.

  • Juryns motivering: ”Två fantastiska spelare, i två olika roller, för två lag med helt skilda förutsättningar. Johan Lundgren var assistkungen och regissören i ett FCT som länge toppade division 2, medan Calle Lext stod för x-faktorn i ett Skoftebyn som hade det kämpigt i botten av samma serie. Båda stod således ut i mängden och deras bedrifter sett över hela säsongen var nästan omöjliga att jämföra. Därför känns det också logiskt att de får dela på den här utmärkelsen.”

Hur känns det att vara årets lokala mittfältare?
– Det känns ju kul, absolut. Sedan blir det lite svårt att njuta fullt ut när säsongen ändå slutade med att vi åkte ur. Det hade varit roligare att få priset om det inte hade hänt såklart. Men det är ju smickrande och kul att det finns folk som tycker att det gick bra för mig, säger Calle Lext.
– Nej, men det är väl alltid kul att vinna eller, som i det här fallet, dela priser, säger Johan Lundgren.

Vad tycker du själv om ditt 2018?
–Jo, det har varit bra. Problemet var ju att hösten blev väldigt hackig på grund av mina skador. Under våren var jag i princip skadefri och då kändes det väldigt bra. Mycket tror jag beror på att jag kom från en bra futsalsäsong och hade bra självförtroende där. Sedan på hösten började ljumsken och foten krångla, så jag spelade halvskadad fram till att jag inte spelade alls mer. Men annars har det absolut känts okej, säger Lext.
– Det kändes bra. Jag har spelat lite mer offensivt i år och landade väl på ganska många assist, 30-35 eller nåt. Där har jag bidragit ganska mycket känner jag. Men hela året var ju bra, även om det tog några matcher att sätta spelet. Så är det ofta när man har några nya spelare och så, inga konstigheter.

Vilka tycker du borde ha varit dina tuffaste konkurrenter till utmärkelsen?
– Det är ju såklart Johan Lundgren som sticker ut. Sedan vet jag inte om man rankar Pelle (Ödlund) som forward i FCT, men det är också en duktig mittfältare. Alfred Sundberg i Skoftebyn har kanske lite annorlunda kvalitéer i det defensiva och närkampsspelet, men han är riktigt bra. I Vänersborgs FK gillar jag Alexander Karlsson också. Men framförallt skulle jag säga Johan Lundgren, säger Lext.
– Som jag sa förra året så är det alltid skönt att ha Jonas Emanuelsson bredvid eller framför sig. Man vet vad man får av honom. Sedan ska han bara våga sätta in bollen på fötterna på mig lite oftare så ordnar vi lite fler poäng, haha, säger Lundgren.

Till sist: vad har du för förhoppningar och målsättningar för egen del under 2019?
– När man är skadad så blir man väldigt ödmjuk inför att bara spela fotboll, så mitt mål är att lägga fullt fokus på att bli skadefri under 2019 och kunna spela både futsal och fotboll. Jag vill ju slå mig in i truppen som ska kvala till VM i slutet av januari. Vi får väl se hur kombinationen blir, men framförallt vill jag vara skadefri, ha kul, utvecklas och njuta av att spela fotboll, säger Lext.
– Det är klart att man vill gå upp en division till, men sedan är det inte bra att ha för höga målsättningar när man är nykomling. Antingen blir det jättebra eller så blir det som med Örgryte när vi kom till superettan. Målsättningen var att komma topp tre, men sedan åkte vi ur. Så man får vara lite ödmjuk, säger Lundgren.

JURYNS RÖSTER

Martin Ahlin: Carl Lext, Skoftebyns IF.
Karl Andersson: Carl Lext, Skoftebyns IF.
Stinsen Andersson: Johan Lundgren, FC Trollhättan.
Toni Andersson: Johan Lundgren, FC Trollhättan.
Johanna Josephsson:Carl Lext, Skoftebyns IF.
Ulf Thuresson:Johan Lundgren, FC Trollhättan.

TIDIGARE VINNARE
2017: Johan Lundgren, FC Trollhättan.
2016: (Fotbollsbloggen hade en paus och inga priser delades ut.)
2015: Robert Bagger, FC Trollhättan.
2014: Jonas Emanuelsson, Vänersborgs FK.

ÅRETS SPELARE, 2018
Målvakt, herr: Simon Forslund, FC Trollhättan.
Målvakt, dam: Gabriella Jonasson, Lödöse Nygård IK.
Försvarare, herr: Tommie Veljovic, FC Trollhättan.
Försvarare, dam: Anna Johansson, Skoftebyns IF.
Årets mittfältare, dam: Anna Larsson, Skoftebyns IF.
Årets mittfältare, herr: Carl Lext, Skoftebyns IF, & Johan Lundgren, FC Trollhättan.
Årets anfallare, herr: Pelle Ödlund, FC Trollhättan.
Årets anfallare, dam: Evelina Löfström, Lödöse Nygård IK.
Årets tränare, herr: (Meddelas senare.)
Årets tränare, dam: (Meddelas senare.)
Årets genombrott, herr: (Meddelas senare.)
Årets genombrott, dam: (Meddelas senare.)

(Bild: TTELA)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*